ssl vaskrs 2017 n1

ХРИСТОС ВАСКРЕСЕ!
Драга браћо и сестре, у ове дане Празника над празницима, Васкрсења Христовог, који је својим васкрсењем победио смрт и разорио паклена врата Ада и даровао нам живот вечни, и ми данас доживљавамо и сведочимо чињеницу Васкрсења. Јер је Господ победивши смрт отворио врата Царства Небеског за све оне који га следе и верују у живот вечни.
Зато нас кроз свете речи Његове сваке недеље и сваког празника поучава како треба да живимо на овом свету да би задобили Царство Небеско.
У задње сате земаљсог живота Спаситељ се предано молио свом Небеском Оцу за нас, рекавши: “Oче да сви једно буду, као Ти што си у мени и ја у Теби, да и они у Нама једно буду ..(Јн.17:21).
Драга браћо и сестре, свака еванђелиска реч нам сведочи колко се Господ Наш труди за нас и наше спасење и непрестално тражи од нас да живимо у љубави у слози у јединству вере и чувамо пуноћу Цркве Његове. Васксење Христово је велика радост за све оне који су побожни и богољубиви јер ће се једног дана насладити овим дивним и светлим слављем.
Господ неће одбацити никог од себе ако се покаје и милост Његову затражи, јер каже: "И први ће бити последњи а последњи први". И последњег милује и првога двори, и ономе даје, и овоме дарује; и дела прима, и намеру целива; и делање цени, принос хвали.
Стога дакле, уђите сви у радост Господара свога; и први и други, плату примите; богати и убоги, једни с другима ликујте у радост Господара свога.
И данас у ове велике празничне дане, као и увек, ја ваш духовни отац молим се за све Вас да живите у љубави и слози и будете милостиви један према другима да би и Отац Наш Небески био милостив према нама.
Вама и вашим ближњима желим срећан празник Васкрсења Христовог уз радосни поздрав:
Христос Васкресе!  Ваистину Васкресе!

Ваш молитвеник пред Васкрслим Господом
Протојереј-ставрофор Васа Пејовић

Слике са овогодишњих Васкршњих свечаности можете погледати на страницама Фото Галерије.

ssl footer 2016 02