patrijarh german 02

ПАТРИЈАРХ СРПСКИ
14. Октобра 1990.
Београд
УПРАВИ СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ ЦРКВЕНОШКОЛСКЕ ОПШТИНЕ СВЕТОГ САВЕ ЛОНДОН, ОНТАРИО, КАНАДА
Драга наша децо духовна,
У сазнању да је Српска Православна Црква добила још један храм посвећен Светитељу Сави, а ове године прославила 25 година од постајања и деловања, осећам велику духовну радост и задовољство.
Поводом овог јубилеја, упућујемо и ми благодарност Богу и патрону вашег храма Светом Сави, који нас је искупио и Богу привео да се не отуђимо и агарјанима не постанемо. Благодаримо Богу, на Његовом дару да Срби Канаде не само да подижу задужбине у местима где тренутно живе, но још више на прилозима које несебично дају за свесрпски храм Светитељу Сави у Београду.
У све дане и у вечности моје молитве ће бити да вас ревност за свету Српску Православну Цркву никада не напусти, како бисте били пример одане и побожне деце Српске Православне Цркве и добри патриоти рода свога.
Члановима црквеношкосле општине, парохијанима на челу са вашим парохом, богољубивом народу српском, упућујемо наше најсрдачније честитке поводом 25-годишњице парохије и шаљемо свима родитељски поздрав и наш благослов.
ПАТРИЈАРХ СРПСКИ ГЕРМАН


vladika georgije 01

СРПСКИ ПРАВОСЛАВНИ ЕПИСКОП КАНАДСКИ
Драга браћо и сестре,
Још једно дело људских руку принето је Богу на дар.  Још једна дивна богомоља заблистала је као многосјајна звезда на небу, црква српском просветитељу, учитељу и путеводитељу Светом Сави.
Драги моји Лондонци!
Од мог доласка, 1984. Посматрао сам вас како као пчеле вредно сакупљате плодове љубави и уграђујете у ову дивну богоугодну грађевину.  Није вас било много на послу, али вас је Бог наградио много Својим благословом.  Дивите ме Божијој милости и дичим се делу руку ваших.  Преко ове богомоље, и српскога дома у Лондону, уписали сте се у велике задужбинаре, чија слава никад не пролази.  Поред користи за вас – на путу спасења; за ваше потомство – на путу, богопознања ви сте допринели и општем добру људског рода, улепшавајући творевину Божију, земљу ову, једном богоугодном грађевином.
Како свако дело има своју вредност у Књизи Живота, тако и ви кроз ову вашу споменицу желите да овековечите успомену на трудбенике и савременике, који су заложили максимум од себе како би ова црква Светом Сави била “Светлост свету и хлеб Животу.“
Похваљујем све који су упечатили себе у Књигу Живота, градећи Богу задужбине “дас’ у њојзи поје литурђија, оног свијета као и овога,“ како наш народ кроз песму каже и вреднује значај градитељства.
Нека би благослов Светог Саве био са свима вама, а његова љубав нека загреје и одржава топлоту срца ваших, на свако добро дело.  Када би сународниви наши, са којима живимо, видели ваша добра и “прославили Оца нашега који је на небесима.”
С Арихепископским благословом, ваш:
ГЕОРГИЈЕ
ЕПИСКОП КАНАДСКИ

ssl footer 2016 02